Het ontstaan van de Roodborst

Het filmpje “The block project” van The Happy Activist heeft mij geraakt. In dit filmpje is te zien hoe Tiny Houses worden gebouwd voor daklozen en dat bewoners hun grond beschikbaar stellen waarop Tiny Houses gebouwd kunnen worden. Allereerst gun ik de daklozen, asielzoekers en ook alle andere mensen een veilige plek op deze aarde. De daklozen en asielzoekers hebben het vaak iets minder getroffen, maar zijn gelijkwaardig. Het is dan ook pijnlijk om te zien dat we in een welvarend land niet altijd een veilige plek kunnen bieden aan deze groep mensen. En dan voel je een bepaalde machteloosheid.

Totdat je dit filmpje ziet. De bewoners in Seattle nemen zelf het initiatief. Zij stellen hun grond beschikbaar voor de meest duurzame woningen die voor de daklozen worden gebouwd. Dat is toch fantastisch! Dat we samen kijken naar de mogelijkheden en er zijn genoeg mogelijkheden als we maar samen op zoek gaan.

Voor mij begint hier de realisatie van Tiny House “De Roodborst”

In de bouw werken veel mensen die graag willen helpen om een mooi project te realiseren. Deze mensen zitten vol goede ideeën en zijn bereid dit te delen. Om iets moois te realiseren hebben we elkaar nodig. Soms door hulp aan te bieden, maar soms ook door de kleine kritische noot ter verbetering van het product. Want we willen allemaal iets moois achter laten. Dit doen we met zijn allen voor onze toekomst, maar ook voor de toekomst van onze kinderen.

Op het moment zijn er overal woningtekorten. Vooral bepaalde doelgroepen hebben het lastig om een geschikte woonruimte te vinden. Dit betreft studenten, starters, asielzoekers en daklozen. De Roodborst is een ideale woning voor hen.

Enkele voordelen van ons Tiny House zijn de kleine ecologische voetafdruk en de betaalbaarheid. Daarnaast is het huis op verschillende manieren in te richten en op verschillende plaatsen neer te zetten. Hierdoor is dit een heel bereikbaar en toegankelijk huis voor verschillende doelgroepen voor wie het vinden van een woonruimte enorm lastig is.

De Roodborst heeft een kleine ecologische voetafdruk. Dit om de opwarming van de aarde te beperken, klimaatverandering tegen te gaan en dichter bij de natuur te staan.

Het heeft een laag energieverbruik doordat de Roodborst slechts over een kleine ruimte beschikt. De materialen waarvan het huis gebouwd zijn hebben een hoge isolatiewaarde waardoor de warmte binnen blijft. Het huis kan worden uitgerust met zonnepanelen. Hierdoor kan energie op een groene manier opgewekt worden.

We bouwen zoveel mogelijk circulair, doordat we waar mogelijk gebruik maken van natuurlijke en herbruikbare grondstoffen en de units kunnen herplaatst worden.

De Roodborst is betaalbaar en daarnaast voor veel doeleinden geschikt. Er is een behoefte aan betaalbare woningen. Vanwege de lage aanschafkosten vanaf ca. €45.000, voldoet de Roodborst hieraan.

Verder is de Roodborst standaard ruim voorzien, maar kan naar wens worden aangepast. Het huis is voorzien van douche met sanitair, eethoek, zithoek, slaapruimten en aansluitingen voor keuken en wasmachine. Maar naast deze voorzieningen is het huis verder vrij in te delen. Bijvoorbeeld de slaapruimte, u kunt alleen wonen in dit huis maar ook met meerdere mensen. Daarnaast is er nog de optie om een extra opbergruimte te creëren in het huis. De woning heeft ook een korte productietijd en kan in een dag worden neergezet. Daarnaast kan een woning dus ook gemakkelijk gedemonteerd en opnieuw geplaatst worden indien nodig.

De Roodborst kan geplaatst worden in “parken” in grote steden die speciaal bedoeld zijn voor Tiny Houses. De Roodborst kan ook komen te staan op een eenvoudig veld. Tevens is er de mogelijkheid om Het Tiny House vergunningsvrij op uw eigen grond te plaatsen.

Kortom de Roodborst is voor vele doeleinden en gebruikers geschikt.

Is het Tiny House, De Roodborst, iets voor u? Neem dan contact op met Hendrikus Schokker van WD Bouwmeester.

info@wdbouwmeester.com

www.wdbouwmeester.com

snelkoppeling LinkedIn Hendrikus

1 gedachte over “Het ontstaan van de Roodborst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *